Novice

Operativna enota PGD Prevoje bogatejša za dva gasilska častnika

Kamnik, 23.12.2013

V prostorih PGD Kamnik se je včeraj z zagovorom seminarskih nalog zaključil tečaj za čin gasilski častnik (vodja enot). Tečaja je od oktobra potekal v organizaciji regije Ljubljana III. Udeležilo se ga je tudi 13 gasilcev iz štirih društev iz gasilske zveze Lukovica. Med njimi sta bila tudi oba podpoveljnika PGD Prevoje, ki sta skupaj z ostalimi tečajniki tečaj uspešno zaključila in tako pridobila znanje za vodenje intervencije, kjer posreduje več gasilskih enot. Tečaja so se lahko udeležili operativni gasilci regije Ljubljana III, ki so izpolnjevali pogoje glede splošne in gasilske izobrazbe in uspešno opravili sprejemne izpite pred začetkom tečaja. Ta je obsegal 16 različnih predmetov. Za uspešen zaključek tečaja je bilo potrebno uspešno opraviti izpit iz vseh predmetov, izdelati seminarsko nalogo, kjer so tečajniki kot vodje enot vodili intervencijo, upešno je bilo treba prestati en dan praktičnih vaj v izobraževalnem centru na Igu (ICZR), na koncu pa še uspešno zagovarjati seminarsko nalogo.

V gasilski zvezi Lukovica smo tako jeseni pridobili 36 novih gasilskih operativcev (čin gasilcev) in 13 novih gasilskih častnikov (vodja enot). Gasilci veliko dajemo na izobraževanje, saj lahko le tako uspešno in hitro posredujemo ob različnih nesrečah. Prej navedeni številki to vsekakor potrjujejo. Vsem dobitnikom novih činov čestitamo in želimo veliko uspehov!

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information