Novice

Gasilsko reševalna vaja v podjetju Hofer

Prevoje, 3.10.2017

V prostorih upravno-logističnega centra podjetja Hofer je v večernih urah potekala gasilsko reševalna vaja. Namen vaje je bil preveriti načrt evakuacije zaposlenih v primeru izrednega dogodka ter ugotavljanje odgovornih v primeru izrednega dogodka v podjetju. Gasilci smo hoteli preveriti usposobljenost članov operativnih enot v elementu gašenja ter preiskovanju poslovno – skladiščno prostorov. Preverilo se je rokovanje in delo z IDA, temeljitost pri izvedbi preiskovanja prostorov, gašenja na neobičajnih mestih, sistem komuniciranja ter poročanja posameznim vodjem ter vodji intervencije. Preverili smo tudi sistema IPS in štabno vodenje.

 

Vaja je bila nenapovedana, saj so odgovorne osebe v podjetju hotele evakuacijo čim bolj približati realnemu dogodku. Scenarij vaje je bil požar v pisarni v skladišču. Zaposleni v skladišču so se evakuirali pred prihodom gasilcev. Vajo je sestavil in vodil poveljnik PGD Prevoje, ki je po prihodu na kraj objekt takoj razdelil na dva sektorja. V štabu z njim sta bila obe vodji sektorjev ter pomočnica pri zapisovanju dogodkov. Pri vhodu v center se je vzpostavilo sprejemno mesto. Komunikacija preko UKW postaj je potekala na treh različnih kanalih. En sektor je pogasil požar ter preiskal prostore, drugi sektor pa je preiskal prostore iz druge strani objekta. Na vaji je sodelovalo 53 gasilcev z desetimi vozili iz vseh petih društev v Gasilski zvezi Lukovica. Gasilci PGD Prevoje smo na vaji sodelovali z vozom ena (GVM-1), vozom dve (GVC 16/25) in vozom tri (GVC 24/50) ter 14 člani.

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information