Domov

Zbiranje papirja se nadaljuje

Šentvid, 26.5.2020

Člani in članice PGD Prevoje nadaljujemo z zbiranjem odpadnega papirja. V času epidemije COVID-19 ste nam krajani dostavili veliko papirja, zato smo morali kar pohiteti s pospravljanjem, saj nam je počasi že zmanjkovalo prostora. V začetku tedna je bil pred gasilski dom dostavljen kontejner, v torek popoldne pa je deset članov ves papir pospravilo iz lope v kontejner. Krajanom se zahvaljujemo za donirani papir, ob tem pa vas naproščamo, da papir skrbno ločite od drugih materialov, saj nam nekateri dostavljati zraven še papirnate brisačke, smeti, plastične gajbice in podobno.

INTERVENCIJA 12/20: Trk motoristke in srne

Krašnja, 23.5.2020

Ob 11.17 je na cesti med Krašnjo in Spodnjimi Lokami, občina Lukovica, motoristka zbila srno, padla in se poškodovala. Gasilci smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na motorju in nudili pomoč poškodovani motoristki do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so jo nato na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju je bila tudi policija. Za mrtvo srno je poskrbela ustrezna služba. Izvozili smo z vozom dve (GVC 16/25).

Krvodajalska akcija v Domžalah

Domžale, 19.5.2020

Tudi v času epidemije COVID-19 potreb po krvi v bolnišnicah in drugih ustanovah ne manjka. V Domžalah je tako 18. in 19. maja potekala krvodajalska akcija. Na vabilo smo se odzvali tudi v PGD Prevoje. Čeprav so se na vabilo odzvale tri članice društva, je še vseeno vsak deciliter krvi pomemben za človeka, ki jo nujno potrebuje. Krvodajalskih akcij se bomo udeleževali še naprej. Ob naslednjih akcijah ste lepo vabljeni tudi nečlani društva. O terminih vas bomo obvestili.

Daruj-kri.si

Razglas o prenehanju velike požarne ogroženosti

Prevoje, 5.5.2020

S četrtim majem je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanja razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti okolja na področju celotne Slovenije. Požarna ogroženost je bila razglašena v času epidemije COVID-19 in je pripomogla k manjšemu številu posredovanj gasilskih enot zaradi kurjenja v naravi. Že sredi marca je Štab CZ Občine Lukovica za območje občine razglasil veliko požarno ogroženost okolja, ki je tako kot na ravni države preklicana tudi iz strani štaba občine Lukovica.

Občane pa vseeno opozarjamo, naj bodo pri kurjenju v naravi skrajno previdni in upoštevajo vsa varnostna navodila. Več o kurjenju v naravi si lahko preberete tukaj.

Sveta maša ob godu zavetnika gasilcev

Brdo pri Lukovici, 4.5.2020

V času epidemije je v ponedeljek potekala prva maša, odprta za vernike. 4. maja je sicer dan Sv. Florjana, zavetnika gasilca. Posledično na ta dan praznujemo tudi dan gasilcev. Na povabilo župnika Župnije Brdo in Zlato polje smo se gasilci PGD Prevoje in PGD Lukovica udeležili svete maše, ki je sicer potekala po posebnem protokolu. Prisotni so morali nositi obrazne maske ter upoštevati varno razdaljo 1,5 metra. Maše se je udeležilo 11 gasilcev in gasilk PGD Prevoje ter 6 gasilcev PGD Lukovica z gasilskima praporoma.

INTERVENCIJA 11/20: Lažne in nepotrebne intervencije

Vrba, 1.5.2020

Na praznik dela smo bili obveščeni o požaru ostrešja na objektu v kraju Vrba. Aktivirana je bila celotne Gasilska zveza Lukovica. Po prihodu v Vrbo požara nismo našli. Preiskali smo širše območje, nato pa ugotovili, da je šlo za lažni alarm. Izvor dima je bil drugje in ga nismo našli. Na kraju je bila tudi policija. Izvozili smo z vozom ena (GVM-1), vozom dve (GVC 16/25) ter vozom tri (GVC 24/50).

INTERVENCIJA 10/20: Požar bale pri Vrbi

Vrba, 19.4.2020

Ob 18.01 se je v bližini naselja Vrba ob avtocesti v občini Lukovica kadilo iz bale sena. Balo smo gasilci PGD Prevoje premetali in zalili z vodo. Izvozili smo z vozom dve (GVC 16/25) in tri (GVC 24/50). Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Sklep o prepovedi dostopa do Gradiškega jezera

Prevoje, 30.3.2020

Občina Lukovica je zaradi nevarnosti širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) in izvajanjem zaščitnih ukrepov prepovedala dostop po asfaltirani cesti do Gradiškega jezera. Zaprta je javna cesta št. JP 735574. Sklep županje začne veljati s 30. marcem. Vse obiskovalce Gradiškega jezera prosimo, da se sklepa dosledno držijo. Izveden bo tudi nadzor nad spoštovanjem zapore ceste.

Prihajajoči dogodki

Ni dogodkov

Obiskovalci

8977666
Danes
Včeraj
Ta teden
Ta mesec
Skupaj
104
924
4440
4440
8977666

Trenutne Intervencije

Požarna Ogroženost

Radarska slika padavin

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information