Kdo smo

Kdo smo

 

Poslanstvo

Prevojski gasilci smo ponosni na 129 let obstoja in neprekinjenega delovanja. Prehojena pot dokazuje, da smo vseskozi izpolnjevali svoje humanitarno poslanstvo, ki je tudi v današnji družbi prepotrebno in visoko cenjeno. Združuje nas ekipni duh, nesebičnost in pripravljenost pomagati ljudem v elementarnih in drugih nesrečah.

Članice in člani z veliko dobre volje in delovne vneme ohranjamo dobro vzdušje v društvu in priskočimo na pomoč pri vsakem opravilu, ki je potrebno za ohranitev obstoja društva. Redno skrbimo za orodje in opremo, ki jo imamo ter po planu in zastavljenih ciljih in finančnih zmožnostih nabavljamo novo. Druga naloga je izobraževanje in usposabljanje gasilcev, saj s tem sledimo trendom razvoja, da zmoremo učinkovito posredovati ob požaru ali kateri drugi nesreči, ki nas lahko doleti na vsakem koraku. Veliko skrb pa namenjamo tudi vzgoji gasilske mladine, kjer že od malih nog mlade učimo in vzgajamo v duhu gasilstva. In nenazadnje smo del kraja in zato uspešno sodelujemo z vsemi.

Gasilci smo vedno na voljo in nesebično pripravljeni pomagati v nesreči. Svoje poslanstvo opravljamo prostovoljno, z veseljem in se trudimo, da bo tako tudi v bodoče, zato se vsem, ki nas kakorkoli podpirate in spodbujate gasilstvo, iskreno zahvaljujemo ter si želimo tako dobrega sodelovanja še naprej.

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information