Veterani

Srečanje veteranov regije Ljubljana III

Kostrevnica, 31.5.2014

Na zadnjo soboto v maju je potekalo tradicionalno srečanje veterank in veteranov regije Ljubljana III. Tokrat so prevzeli organizacijo gasilci gasilske zveze Šmartno pri Litiji oziroma gasilci PGD Kostrevnica, kateri so praznovali tudi 90. letnico obstoja društva. Veterani PGD Prevoje smo zopet prijavili dve ekipi po pet članov. Zaradi precej oddaljenega kraja smo se na sestanku predstavnikov društev GZ Lukovica dogovorili, da predsednik veteranov Cveto Maselj organizira avtobus za prevoz vseh članov ekip GZ Lukovica. Z udobnim avtobusom podjetja Gerčar in odličnim šoferjem smo štartali ob 12:00 pred prevojskim domom in proti Trojanam pobirali še ostale. Peljali smo se preko Izlak, Zagorja, Litije, Šmartnega v lepo vas Kostrevnica.

 

Že ob samem prihodu smo imeli občutek, da so tamkajšnji gasilci zelo prijazni in bo tekmovanje potekalo brez težav. S kratko in jedrnato otvoritvijo se je tekmovanje ob 15:30 začelo. Vsaka ekipa je najprej nastopila v tekmovanju raznoterosti in zbijanju tarče (petelin) z ročno staro brizgalno. Kljub temu, da je to srečanje prijateljsko se je videla tekmovalna zagrizenost in tudi malo treme. Letos je bila udeležba malo manjša kot prejšnja leta, pa je kljub temu nastopilo 47 tekmovalnih ekip. Naša tekmovalna ekipa Prevoje II. v sestavi Andrejka Franc, Bergant Mirko, Klopčič Janez, Rožič Jože, Urankar Stane je osvojila odlično 11. mesto. Ekipa Prevoje I. v sestavi Andrejka Martin, Kotnik Janez, Klopčič Franc, Kveder Andrej in Stojc Izidor pa 20. mesto, kar je še vedno v prvi polovici vseh ekip.

Tekmovanje je potekalo odlično, za kar imajo veliko zaslugo domači gasilci. Največ zaslug pa imajo sodniki (predstavniki vseh gasilskih zvez), saj ni bilo niti ene pritožbe. Gasilsko zvezo Lukovica je na tekmovanju raznoterosti kot sodnik zastopal Mirko Bergant.

Po tekmovanju in do razglasitve rezultatov je bil čas za odlično malico in seveda za srečanje in pogovor z veterani drugih društev. Poleg razglasitve rezultatov kratkega kulturnega programa, so nas pozdravili še predsednik komisije za veterane regije Ljubljana III, Janez Vidic, predsednik GZ Šmartno pri Litiji Matjaž Borišek in predsednik občine Šmartno pri Litiji.

Ob prijetni želji, da se drugo leto spet srečamo, smo se poslovili in se z avtobusom po isti poti srečno vrnili domov.

Martin Andrejka

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information