Veterani

Srečanje veteranov regije Ljubljana III

Blagovica, 16.8.2019

V petek popoldne je v Blagovici potekalo 19. srečanje veteranov regije Ljubljana III. Na srečanju je potekalo tudi tekmovanje v sestavi petih veteranov, na katerem je nastopilo 42. ekip. Tekmovali sta tudi dve ekipi iz PGD Prevoje. Zaradi bolezni je v sestavi obeh ekip prišlo do sprememb v zadnjem trenutko, zato sta se obe ekipi uvrstili v drugo polovico uvrščenih. Zasedli sta 34. in 35. mesto.

18. srečanje veteranov regije Ljubljana 3

Snovik, 7.9.2018

V Snoviku je v organizaciji GZ Kamnik in regije Ljubljana III potekalo 18. srečanje veteranov regije. Na tekmovanju je v kategoriji starejši gasilci nastopilo 41 ekip. Med njimi sta bili tudi dve ekipi iz PGD Prevoje. Osvojili sta odlično 10. in 13. mesto. Boljša izmed ekip je tretje mesto zgrešila le za dobre štiri točke. Na tekmovanju je kot sodnik sodeloval član PGD Prevoje.

Srečanje veteranov regije Ljubljana 3

Sveta Trojica, 27.5.2016

Na sončni petek sta se dve ekipi veteranov in en sodnik iz našega društva udeležili srečanja veteranov regije Ljubljana tri. Namen srečanja druženje in izmenjava izkušen starejših gasilcev, ki z svojimi izkušnjami lahko še vedno aktivno sodelujejo v delovanju društva. Tokratne srečanje je bilo v organizaciji gasilske zveze Domžale in se je odvilo na Sveti Trojici pri Žejah. Na srečanju se je tudi tekmovalo in tako sta ekipi PGD Prevoje zasedli mesta v sredini vseh nastopajočih ekip v kategoriji starejših članov, kjer je nastopilo 40 ekip. V kategoriji starejših gasilk je nastopilo sedem ekip, v mešanih ekipah pa šest, skupaj 53 iz celotne regije. Po tekmovanju je sledilo druženje. Ekipi veteranov sta se iz tekmovanja vrnili polni vtisov in z željo da se naslednje leto ponovno udeležijo srečanja.

15. srečanje gasilskih veteranov regije LJ 3

Gabrovka, 5.6.2015

Letošnje srečanje gasilskih veterank in veteranov regije Ljubljana 3 je potekalo v Gabrovki v Gasilski zvezi Litija. Na tekmovanju je nastopilo 40 ekip iz celotne regije, od tega dve ekipi iz PGD Prevoje, en član društva pa je bil v sodniški ekipi. V posamezni ekipi je nastopilo pet tekmovalcev, tekmovalk ali mešano, za katere je pogov starost 48 let ali več za veteranke in 58 let ali več za veterane. Ekipe so se pomerile v zbijanju tarče s staro ročno brizgalno in v vaji raznoterosti. Prva ekipa iz Prevoj je dosegla 27. mesto, druga ekipa pa 32. mesto od 40 uvrščenih ekip.

Fotografije

Srečanje veteranov regije Ljubljana III

Kostrevnica, 31.5.2014

Na zadnjo soboto v maju je potekalo tradicionalno srečanje veterank in veteranov regije Ljubljana III. Tokrat so prevzeli organizacijo gasilci gasilske zveze Šmartno pri Litiji oziroma gasilci PGD Kostrevnica, kateri so praznovali tudi 90. letnico obstoja društva. Veterani PGD Prevoje smo zopet prijavili dve ekipi po pet članov. Zaradi precej oddaljenega kraja smo se na sestanku predstavnikov društev GZ Lukovica dogovorili, da predsednik veteranov Cveto Maselj organizira avtobus za prevoz vseh članov ekip GZ Lukovica. Z udobnim avtobusom podjetja Gerčar in odličnim šoferjem smo štartali ob 12:00 pred prevojskim domom in proti Trojanam pobirali še ostale. Peljali smo se preko Izlak, Zagorja, Litije, Šmartnega v lepo vas Kostrevnica.

Preberi več

Tudi veterani smo zelo aktivni

Prevoje. 3.5.2013

Letos bomo gasilci iz Prevoj praznovali 125. letnico obstoja in 125. letnico uspešnega delovanja in razvoja. Tem uspehom smo veliko pripomogli tudi sedaj starejši člani, kateri delujemo na vseh področjih pod imenom sekcija Veterani.

Vsako leto se udeležujemo srečanja in tekmovanja v okviru sedmih gasilskih zvez združenih v regijo Ljubljana III. V začetku maja je to srečanje organizirala gasilska zveza Moravče.

Tako je 3 maja v Krašcah potekalo odlično organizirano tekmovanje in srečanje veteranov. Veterani iz Prevoj smo se srečanja udeležili z dvema ekipama, saj je vedno dovolj zanimanja za izvedbo priprav in samo udeležbo. Kljub letom smo še vedno z veseljem priskočili na priprave, saj je v naših srcih še vedno prisotna želja po usposabljanju in izvajanju gasilske dejavnosti. Tekmovali smo v vaji raznoterosti in zbijanju tarče s staro ročno brizgalno. Med 43 ekipami smo se uvrstili v prvo polovico nastopajočih. Z malo več športne sreče, pa bi se lahko uvrstili med prvih deset ekip. Vsako letno srečanje je namenjeno tudi veselemu delu po tekmovanju. Srečati se z dolgoletnimi prijatelji in znanci sosednjih gasilskih zvez je res enkratno. Za izvedbo tekmovanja gre vsa zahvala GZ Moravče.

Kako pomembni smo še vedno starejši gasilci – veterani, pa je bilo videti tudi po udeležbi visokih gostov. Med prisotnimi  so bili vsi predsedniki Gasilskih zvez, predsednik regije Ljubljana III. tov. Matjaž Markovšek, predsednik komisije za veterane pri regiji Ljubljana III. tov. Marjan Ručigaj ter župan občine Moravče g. Martin Rebolj.

Takih srečanj si želimo še v bodoče.

Avtor: Martin Andrejka

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information