Mladina

Kviz gasilske mladine GZ Lukovica

Krašnja, 6.3.2020

V petek je v Krašnji v organizaciji GZ Lukovica potekal kviz gasilske mladine. Mladina PGD Prevoje smo se tekmovanja udeležili z dvema ekipama. V kategoriji pripravnikov so pripravnice osvojile prvo mesto in se uvrstile naprej na regijsko tekmovanje. V kategoriji mladincev so mladinci dosegli četrto mesto.

Posvet mentorjev mladine

Zreče, 17.1.2020

Sredi januarja je v Zrečah potekalo tradicionalno srečanje mentorjev mladine iz gasilskih društev iz celotne Slovenije. V petek popoldne so mentorji sodelovali na večih predavanjih, v soboto dopoldne pa so potekale različne delavnice in predavanja na katerih so se mentorji izobraževali o aktualnih temah pri delovanju z mladino. Iz gasilske zveze Lukovica sta se srečanja udeležila predsednih komisije za mladino GZ Lukovica ter mentor iz PGD Prevoje.

Zaključek leta za gasilsko mladino

Ljubljana, 27.12.2019

Mladinska komisija GZ Lukovica tradicionalno vsako leto organizira plavanje gasilske mladine za gasilska društva v GZ Lukovica. Plavanje je namenjeno kot nagrada za dobro opravljeno delo v preteklem letu in spodbuda za prihajajoča leta. Kot ponavadi, je letos plavanje potekalu v Vodnem mestu Atlantis v Ljubljani. Iz PGD Prevoje se je plavanja udeležilo 14 otrok ter trije mentorji.

Regijska orientacija mladine

Velika Štanga, 25.5.2019

V organizaciji Gasilske zveze Šmartno pri Litiji je v kraju Velika Štanga potekala letošnja orientacija gasilske mladine regije Ljubljana III. Na tekmovanju je skupaj nastopilo skoraj 100 ekip iz vseh gasilskih zvez v regiji, ki so tekmovale v šestih različnih kategorijah. PGD Prevoje sta zastopali dve ekipi. Ekipa mladincev je zasedla 19. mesto, ekipa pripravnic pa sedmo mesto od devetih uvrščenih ekip.

Orientacija mladine GZ Lukovica

Moravče, 13.4.2019

V Moravčah je potekala letošnja gasilska orientacija mladine. Tekmovalo je več gasilskih zvez, vsaka pa je tekmovala v svoji konkurenci. PGD Prevoje so zastopale tri ekipe. Ekipa pripravnikov je dosegla tretje mesto, prav tako tretji so bili mladinci. Pripravnice so nastopile brez konkurence in tako osvojile prvo mesto. Vse tri ekipe so se kvalificirale na regijsko orientacijo, ki bo 25. maja v Šmartnem pri Litiji.

Na regijskem tekmovanju v kvizu nastopile štiri ekipe iz Prevoj

Rodica, 9.3.2019

Na Osnovni šoli Rodica je potekal 18. regijski kviz gasilske mladine regije Ljubljana 3. Na njem so v treh kategorijah skupaj nastopilo 58 ekip, od tega štiri iz PGD Prevoje. Ekipa mladincev 17. mesto, ekipa pripravnikov štirinajsto mesto. V ekipi pionirjev sta nastopili dve ekipi, prva je dosegla 18., druga pa 22. mesto. Ekipe niso dosegle vidnejših rezultatov, so se pa domov vrnile polne dobrih vtisev in izkušenj.

Na občinskem kvizu mladine dosegli odličen rezultat

Šentvid, 16.2.2019

V prostorih PGD Prevoje je v soboto popoldne potekal občinski kviz gasilske mladine. PGD Prevoje se je tekmovanja udeležilo s štirimi ekipa. Pionirji so zmagali v svoji kategoriji. Ekipi mladincev sta zasedli tako prvo kot tudi drugo mesto, pripravniki pa so osvojili bronasto medaljo s tretjim mestom. Vse štiri ekipe so se uvrstile na regijsko tekmovanje.

Zbrani papir oddali v reciklažo

Šentvid, 12.1.2019

V soboto sredi dneva smo se člani in članice PGD zbrali pred gasilskim domom, kjer je stal kontejner za odpadni papir, namenjen za reciklažo. Papir pridno zbiramo že daljše obdobje, pri tem pa nam krajani zelo pomagajo, saj nam redno prinašajo papir, ki ga zberejo doma. Tako smo v letu 2018 zbrali preko 16 ton papirja oziroma povedano drugače 44,66 kg papirja na dan. Na naši facebook strani pa ponovno poteka nagradna igra, v kateri lahko uganete težo papirja in se s tem potegujete za praktično nagrado.

Dodano (13.2.2019): Končna teža zbranega papirja je znašala 4.540 kilogramov.

Plavanje mladine ob koncu leta

Ljubljana, 27.12.218

Mladinska komisija GZ Lukovica vsako leto organizira plavanje gasilske mladine vseh gasilskih društev v zvezi. Plavanje je namenjeno kot nagrada in spodbuda za dobro delo otrok. Tradicionalno smo se odpravili v Vodno mesto Atlantis v Ljubljani. Plavanja se je skupaj udeležilo 104 otroci ter 14 mentorjev. Iz PGD Prevoje se je plavanja udeležilo 14 otrok ter dve mentorici.

Napolnili smo kontejner s papirjem

Šentvid, 21.9.2018

Nadaljujemo z akciji zbiranja odpadnega papirja, s katerimi si pomagamo pri izboljšanju finančnega stanja v društvu. Tudi tokrat smo do vrha napolnili večji kontejner, ki bo šel nato v reciklažo. Zahvaljujemo se vsem, ki nam redno dostavljate papir, ter tudi vsem članom, ki so pridno pomagali premetati papir iz lope v kontejner. Zbiranje papiraja pa seveda nadaljujemo tudi v prihodnosti.

Zaključek oratorija na Brdu

Brdo, 29.6.2018

Zaključek letošnjega oratorija na Brdu pri Lukovici ni potekal na igrišču osnovne šole, ampak na travniku v bližine župnišča. Na zaključek smo bili tudi letos vabljeni gasilci PGD Prevoje. Zadnji dan oratorija je rezerviran za vodne igre. Po koncu le teh smo za udeležence oratorija poskrbeli za hladno osvežitev z vodo iz treh curkov. Dogodka smo se udeležili z vozom dve (GVC 16/25) ter petimi gasilci.

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information