Članice

Izlet članic GZ Lukovica v neznano

Štajerska, 26.10.2013

Tako je bilo napisano na vabilu in ker pravijo da za ženske velja, da smo radovedne, bi si mislila da se nas bo na to sončno soboto 26.10., več zbralo na avtobusu, ki nas je peljal proti Štajerski. Takoj smo dobile prvo nalogo in sicer do Maribora smo morale napisati 5 krajev kamor menimo, da nas bo peljala pot. Za njo sta poleg šoferja, vedeli samo še dve organizatorki. Ena članica je ugotovila skoraj vse kraje in si prislužila tudi sladko nagrado. Prvi postanek je bil v kraju Velika Polana, ki se imenuje tudi Evropska vas štorkelj. Tukaj smo si ogledale Podeželsko razvojno jedro »Pomelaj«. Potem nas je pot zanesla v rojstno hišo pisatelja Miška Krajnca. Prijazna vodička nam je povedala veliko stvari o njem, njegovem delu in življenju. Po ogledu smo imele pravo prekmursko malico in prav tako pokušino njihove dobre kapljice. To nam je dala energijo, vendar dodatno »dozo« smo dobile na naslednjem postanku in sicer ob Bukovniškem jezeru.

 

Okoli jezera so bukovi gozdovi, na hribu ob jezeru pa se nahaja Kapela svetega Vida. Ob njem pa izvira zdravilni studenec. Prav tako je tukaj 26 energetskih točk in sicer za razne zdravstvene težave, proti stresu, za nabiranje novih moči ipd. Ko smo si umile obraz in natočile steklenice iz zdravilnega studenca in si nabrale novih moči ob energetskih točkah, smo se odpravile naprej. Naslednji postanek je bil v Dobrovniku in sicer v podjetju, ki se ukvarja z gojenjem orhidej. Tam smo si spočile oči na lepih rožicah, kupile nekaj malenkosti, potem pa odšle naprej. Kot se na gasilskem izletu spodobi smo si ogledale tudi gasilski dom. Kot so nam povedali, so imeli v vsej regiji ta dan polno nenapovedanih sektorskih vaj. Pred kosilom smo si ogledale še cerkev. V majhnem kmečkem turizmu v Moravskih toplicah smo imele zadnji postanek. Prijazna lastnica nas je prijazno pozdravila in nam postregla z dobrim kosilom. Po njem smo si privoščile malo razvedrila in sicer razne igrice, ob katerih smo se dodobra nasmejale in si obljubile, da drugo leto izlet ponovimo. V avtobusu smo nadeljevale pogovore in ob radiu tudi zapele. Prijetno utrujene smo srečno prispele domov.

 

 

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information