Članice

Poroka članice PGD Prevoje in člana PGD Besnica

Brdo pri Lukovici, 15.9.2018

V soboto smo pred cerkvijo na Brdu pri Lukovici skupaj z gasilci PGD Besnica na skupno življenjsko pot pospremili našo članico Polono ter Roka, člana PGD Besnica. Ob tej priložnosti jima še enkrat želimo obilo sreče, veselja in veliko skupnih trenutkov. Prevojske gasilke in gasilci.

Srečanje članic GZ Lukovica

Lukovica, 26.11.2016

Tradicionalno srečanje članic GZ Lukovica ob koncu leta je tokrat potekalo v organizaciji članic PGD Prevoje v novi dvorani gostilne Furman v Lukovici. Skozi leto članice delamo po društvih se izobražujemo in tekmujemo med seboj. Tako se vsako leto res veselimo našega snidenja, ko lahko posvetimo večer druženju, klepetanju in zabavi. Tudi tokrat smo se organizatorke potrudile, da je bilo temu tako. Za prijetni in res odlični ambient je poskrbela gostilna Furman z novim prostorom, ki nas je očaral. Članice s Prevoj smo zaigrale veselo igro Mati umiram, a ker režiser ni bil dobre volje, je kljub velikemu trudu igralk nismo uspele posneti. Da pa je bil večer za nas nepozaben je poskrbela naša članica Urša, ki nam je pripravila zabavni del z igrami Vse je mogoče. Tako smo se trudile doseči kar se da največ točk v igrah pantomime, igri senc, glasni pantomimi, igro teci in riši,  največ smeha pa izvabile z igro pokvarjen telefon. Najboljše tri ekipe so dobile za svoj trud skromna darilca, vse članice pa smo si za spomin na večer lahko izbrale ročno izdelano naravno milo z eteričnim oljem. Večer se je prevesil v pozno noč, tako smo druženje zaključile z mislijo na novo leto in naše naslednje druženje.

Gabi Dernulovec

Stopimo skupaj za slovenske prostovoljne gasilce

Ljubljana, 26.2.2014

V sredo je RTV Slovenija skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije organizirala dobrodelno prireditev za prostovoljne gasilce. Prireditev je vodil Slavko Bobovnik. Nastopajoči so bili Modrijani, Jan Plestenjak, Gasilska godba na pihala Lovrenc na Pohorju in še mnogi drugi. Zbrani denar se bo razdelil med prostovoljna gasilska društva, katera so med zadnjo veliko nesrečo, žledolomom, utrpela največjo škodo na opremi gasilskih društev. V klicnem centru, kateri je bil prav tako na RTV, se nas je od 15. ure popoldan do 23 ure zvečer zbralo 85 članic in članov gasilcev ter drugih prostovoljcev, kateri smo dvigovali telefone. Enako število pa je isto delalo dopoldan od 7. ure zjutraj in do 15. ure popoldne.  Pogovarjali smo se z ljudmi, ki so želeli darovati in istočasno pobirali njihove podatke, da se jim je potem kasneje poslala položnica. Izkušnja katero sem v tem dnevu dobila je bila neprecenljiva, ker si nikakor niti v sanjah nisem znala predstavljati, da je res v Sloveniji toliko ljudi, ki ceni delo gasilcev. Samo v sredo smo zbrali 285.000 Eur. Na koncu lahko samo še napišem hvala vsem in vsakomur posebej, ki je poklical in daroval. Gasilci smo vam iz vsega srca hvaležni.

Urška Hribar

Fotografije (Foto: Marta Moneta)

Članek RTV Slovenija

Izlet članic GZ Lukovica v neznano

Štajerska, 26.10.2013

Tako je bilo napisano na vabilu in ker pravijo da za ženske velja, da smo radovedne, bi si mislila da se nas bo na to sončno soboto 26.10., več zbralo na avtobusu, ki nas je peljal proti Štajerski. Takoj smo dobile prvo nalogo in sicer do Maribora smo morale napisati 5 krajev kamor menimo, da nas bo peljala pot. Za njo sta poleg šoferja, vedeli samo še dve organizatorki. Ena članica je ugotovila skoraj vse kraje in si prislužila tudi sladko nagrado. Prvi postanek je bil v kraju Velika Polana, ki se imenuje tudi Evropska vas štorkelj. Tukaj smo si ogledale Podeželsko razvojno jedro »Pomelaj«. Potem nas je pot zanesla v rojstno hišo pisatelja Miška Krajnca. Prijazna vodička nam je povedala veliko stvari o njem, njegovem delu in življenju. Po ogledu smo imele pravo prekmursko malico in prav tako pokušino njihove dobre kapljice. To nam je dala energijo, vendar dodatno »dozo« smo dobile na naslednjem postanku in sicer ob Bukovniškem jezeru.

Preberi več

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information