Člani

Redarstvo na pustni povorki

Šentvid, 22.2.2020

Na pustno soboto popoldne smo sodelovali na vsakoletni pustni povorki iz vrha Prevoj do športnega igrišča v Šentvidu v organizaciji Turističnega društva Sv. Vid. Poskrbeli smo za zaporo cet ter red na prireditvi. Sodelovali smo z desetimi gasilci in vozom ena (GVM-1).

Delovna akcija in prednovoletno srečanje

Prevoje, 14.12.2019

V soboto dopoldne smo se člani in članice društva zbrali na delovni akciji ter prednovoletnem srečanju. Nabralo se je že veliko papirja, ki smo ga zato prestavili v kontejner. Papir zbiramo že nekaj let, na kar so se naši krajani že dobro navadili in nam s papirjem pomagajo pri zbiranju dodatnih finančnih sredstev za društvo. Prav tako smo montirali izolacijo na steno na sejni sobi ter uredili gasilski dom. Po končanem delu smo se družili na neformalnem srečanju.

Pregled hidrantnega omrežja

Prevoje, 30.10.2019

Podjetje zadolženo za skrb in vzdrževanje vodovodnega in s tem tudi hidrantnega omrežja je dalo gasilskim enotam nalogo pregledati stanje hidrantov na svojih območjih. Gasilci PGD Prevoje smo tako od četrtka do sobote na območju KS Prevoje in Rafolče pregledali 109 hidrantov. Od tega jih je bilo kar 10 neizpravnih. Najpogostejši vzrok je bil z zemljo zasut podzemni hidrant. Tako najvišji kot tudi najnižji pritisk v hidrantu je bil letos zabeležen v Rafolčah. Najvišji je znašak 7,6 bara, najnižji pa 3 bare. Poročilo bomo predali podjetju, ki bo poskrbel za nadaljne aktivnosti.

Tretjič smo darovali kri

Ljubljana, 18.10.2019

Lansko leto smo se v društvu odločili, da bo krvodajalska akcija v društvu postala tradicionalna. Tako smo se v petek dopoldne drugič letos odpravili v Zavod za transfuzijsko medicino v Ljubljani, kjer je skupaj pet ljudi darovali kri. Akcijo bomo nadaljevali v naslednjem letu. V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri, zato je pomembno, da pomagamo ljudem v stiski. Kri daruješ lahko tudi ti! Več na http://www.daruj-kri.si/.

Strokovna ekskurzija PGD Prevoje

Krško, 28.9.2019

Člani PGD Prevoje smo se skupaj z našimi podporniki v soboto, 28. septembra, podali na strokovno ekskurzijo v Krško z okolico. Najprej smo si ogledali edino slovensko jedrsko elektrarno, Nuklearno elektrarno Krško, ki deluje od leta 1981. Za vstop v elektrarno veljajo stroga varnostna navodila. Ogledali smo si film, v katerem je bilo prikazano delovanje elektrarne, sledil je pogovor z njenimi predstavniki ter voden sprehod po klasičnem – nejedrskem delu elektrarne. Predstavitev elektrarne je bila izvedena na zelo zanimiv način, da smo način obratovanja in bistvo njenega delovanja lahko razumeli tudi laiki.

Preberi več

Parada ob 150 letnici gasilstva v Sloveniji

Metlika, 8.9.2019

V letu 2019 gasilci in gasilke v Sloveniji praznujejo dve pomembni obletnici. Letos praznujemo 150 let gasilstva v Sloveniji. Leta 1869 je bilo ustanovljeno prvo gasilsko društvo v Sloveniji, PGD Metlika. Prav tako mineva 70 let od ustanovitve krovne gasilske organizacije - Gasilske zveze Slovenija. Letos sicer praznuje tudi gasilski muzej v Metliki. Odprt je bil pred 50 leti. Praznovanje smo gasilci in gasilke obeležili z več dogodki. Zaključilo se je z gasilsko parado skozi Metliko, ki so se je udeležili gasilci in gasilke iz gasilskih enot iz celotne Slovenije. Osem članov je predstavljalo pet gasilskih enot  Gasilske zveze Lukovica, od teh so bili štirje člani iz PGD Prevoje.

Veselica PGD Prevoje 2019

Šentvid, 25.8.2019

Ob koncu poletnih dni članice in člani PGD Prevoje že nekaj let prirejamo gasilsko veselico z dobro glasbo in bogatim srečelovom. Tako kot v zadnjih nekaj letih, nas je letos ponovno zabaval ansambel Erazem. Simpatični Notranjci so pripravili prijetno vzdušje ter z dobrim izborom pesmi veliko obiskovalcev privabili na plesišče. Članice in člani PGD Prevoje se zahvaljujemo vsem podjetjem, organizacijam in fizičnim osebam, ki so nam pomagali pri izvedbi veselice tako z dobitki za srečelov kot tudi s finančnimi sredstvi. Članom in članicam društva pa se zahvaljujemo, ker so v svojem prostem času ponovno pomagali z delom pred veselico na in po njej. Zahvala pa gre tudi krajanom požarnega območja PGD Prevoje in ostalim občanom, ki nas z udeležbo na veselici podpirate pri našem delovanju in nam pomagate po svojih najboljših močeh.

Parada v organizaciji PGD Vrhpolje

Vrhpolje, 24.8.2019

Člani in članice PGD Vrhpolje so praznovanje 90 letnice zaključili z gasilsko parado, ki je potekala skozi kraj Vrhpolje do gasilskega doma. Potem ko smo sodelovali na slavnostni akademiji in gasilsko reševalni vaji, smo se udeležili tudi parade s tremi gasilci in vozom ena (GVM-1). Po prihodu ešalonov gasilcev so navzoče nagovorili vodstvo društva in gosti. Podelili so priznanja, na koncu pa je sledil še prevzem novega gasilskega vozila za prevoz moštva (GVM-1) in nove garaže za omenjeno vozilo.

Slavnostna akademija PGD Vrhpolje

Vrhpolje, 22.8.2019

V letošnjem letu PGD Vrhpolje iz Gasilske zveze Moravče praznuje 90 letnico obstoja. V ta namen so za četrtek zvečer organizirali slavnostno akadamijo, na katero so bili vabljeni člani in članice ter povabljeni gosti iz bližnje okolico. Na povabilo sta se odvzala tudi dva člana PGD Prevoje, ki sta vodstvu izrekla čestitke in izročila praktično darilo.

Zaključek oratorija z vodnimi igrami

Brdo, 5.7.2019

Že nekaj let oratorij na Brdu poteka po zaključku šolskega leta. Na petek ob zaključku organizatorji na travniku blizu šole priredijo vodne igre. Tudi letos smo bili na igrah prisotni gasilci PGD Prevoje, ki smo poskrbeli za hladno osvežitev. Sodelovali smo z vozom dve (GVC 16/25) in vozom tri (GVC 24/50) ter šestimi gasilci.

Napolnili smo kontejner za papir

Šentvid, 29.6.2019

V PGD Prevoje nadaljujemo z zbiranjem papirja s katerim društvu pomagamo pri zbiranju finančnih sredstev. Letos smo napolnili že dva kontejnerja. Pri prvem so šla zbrana sredstva za društvo, pri drugem pa smo pomagali dvema slabovidnima otrokoma iz Radomelj. Ponovno so nam občani pripeljali dovolj papirja, da smo naročili kontejner. V soboto zjutraj smo tako ves papir premetali vanj. Vsem krajanom se zahvaljujemo za dostavo papirja.

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information