Člani

131. redni občni zbor PGD Prevoje

Prevoje, 16.3.2019

V soboto 16. marca je potekal 131 občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Prevoje. Na občnem zboru so predsednica, poveljnik, tajnik, blagajnik in predsedniki komisij podali poročilo o delu v letu 2018. Poročila so bila obširna in vsi prisotni so se strinjali, da je društvo uspešno začelo novo dobo z novo izvoljenim vodstvom v letu 2018. Občni zbor se je strinjal, da je prireditev ob 130 letnici potekala zelo lepo in da si vsi ki so sodelovali pri tem zaslužijo posebno pohvalo.

 

Preberi več

Sveta maša ob godu zavetnika gasilcev

Sp. Prapreče, 5.5.2019

Četrtega maja v Sloveniji obeležujemo dan gasilcev. Na ta dan goduje Sveti Florjan, zavetnik gasilcev. Na povabilo kolegov iz PGD Lukovica vsako leto v Spodnjih Praprečah sodelujemo pri sveti maši v čast našemu godovniku. Letos smo se v sicer slabem vremenu maše udeležili z osmimi gasilci in gasilkami ter društvenim praporjem.

Povorka starodobnih vozil

Tuštanj, 1.5.2019

Vsako leto na praznik dela krajani Spodnjega in zgornjega Tuštanja organizirajo povorko starodobnih vozil, ki poteka od gostilne Soklič v Zalogu pri Sv. Trojici mimo Moravč do prireditvenega prostora v Tuštanju. Tudi letos smo se povorke udeležili gasilci PGD Prevoje z našim starodobnim vozilom GV-1 (voz 4) ter šestimi gasilci.

Dobrodelna akcija za slabovidna otroka

Prevoje, 1.9.2019

V mesecu marcu smo začeli z organizacijo dobrodelne akcije za Miha in Aljo, otroka našega gasilskega kolega iz PGD Radomlje. V zadnjem tednu v marcu smo z odpadnim papirjem napolnili dva velika kontejnerja, prav tako smo zbrali kar nekaj zamaškov. Naši akciji so se pridružili tudi gasilci PGD Krašce, Radomlje in Ihan. Zaradi velikega zanimanja smo naročili še en kontejner, ki bo stal od 1. do 4. aprila. Pomagajte nam in prinesite čim več odpadnega papirja. Celoten izkupiček akcije bo šel obema otrokoma, ki se borita z redko okvaro vida.

Originalno vabilo na dobrodelno akcijo.

Članek Domžalec.si

131. redni občni zbor PGD Prevoje

Prevoje, 16.3.2019

V prostorih PGD Prevoje smo izvedli 131. redni letni občni zbor društva. Na njem so komisije, predsednica in poveljnik predstavili delo članov in članic v letu 2018, prav tako je bilo sprejeto finačno poročilo za lansko leto. Na samem občnem zboru je odstopil tajnik društva, tako da smo z nadomestnimi volitvami izvolili novega tajnika. Listino za častnega poveljnika je prejel dolgoletni poveljnik društva, za kar mu iskreno čestitamo.

Drugič smo darovali kri

Ljubljana, 15.3.2019

Na pobudo članice društva smo lanski november člani in članice prvič skupinsko darovali kri na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani. Po preteku priporočenega časa med dvema odvzemoma, smo se sredi marca ponovno podali v Ljubljano. Krvodajalske akcije se je udeležilo šest članov in članic društva. Že pri prvem odvzemu smo se odločili, da akcija postane tradicionalna, tako da bomo kri darovali ponovno čez štiri mesece. Kri daruješ lahko tudi ti! Več na http://www.daruj-kri.si/.

Redarstvo na dveh pustnih povorkah

Prevoje, 3.3.2019

Na pustno soboto je skozi Prevoje in Šentvid potekala tradicionalna pustna povorka v organizaciji TD Sv. Vid. Za redarstvo in zaporo cest je poskrbelo šest gasilcev PGD Prevoje z vozom ena (GVM-1). V nedeljo pa smo s štirimi gasilci in GVM-1 sodelovali kot redarji na pustni povorku na Viru pri Domžalah.

Zaključne dejanje praznovanja 130 letnice

Šentvid, 8.12.2018

Osmega decembra 1888 je potekal ustanovni občni zbor gasilske čete Brdo, predhodnice PGD Prevoje. Na ta simbolni datum, točno 130 let kasneje, smo gasilci in gasilke PGD Prevoje podrli in pospravili mlaj, ki je stal od avgusta v čast praznovanju 130 obletnice društva. S tem smo tudi uradno zaključili dogodke, ki so potekali v sklopu praznovanja v letu 2018.

Članice in člani darovali kri v Ljubljani

Ljubljana, 8.11.2018

Zaloge krvi niso odvisne samo od krvodajalcev in zbrane krvi, ampak tudi od porabe krvi. Ta je nepredvidljiva tako po potrebnih količinah komponent krvi kot po krvnih skupinah. Zato smo se v četrtek sedem članov in članic PGD Prevoje udeležili akcije in darovali kri v Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani. Svojo kri lahko darujete tudi vi, veČ informacij na: http://www.ztm.si

Daruj energijo za življenje!

Ema Pavlič

Strokovna ekskurzija PGD Prevoje

Prevoje, 25.10.2018

Člani PGD Prevoje in nekaj naših podpornikov smo se v soboto, 20. oktobra, podali na strokovno ekskurzijo. Najprej smo si ogledali Ferležev mlin v Šibeniku pri Šentjurju, kjer nam je lastnik mlina, gospod Karl Ferlež, podal kratko zgodovino o njegovem nastanku, nam opisal vsakdanje delo v mlinu, delovanje mlina v vojnem času, poplavah, ki so mlin za nekaj časa popolnoma ohromile, življenju njegove družine, ki je bila močno vezana na ta obrat ter obdobje zadnjih dvajsetih let, ko je Ferleževa družina mlin po denacionalizaciji dobila nazaj v last in začela z njegovim popravilom in preurejanjem. Po končanem ogledu smo okusili slastne žemljice, ki nam jih je spekel lastnikov sin.

Preberi več

Kratek film o praznovanju 130. letnice

Prevoje, 16.10.2018

Ob našem praznovanje 130. letnice društva, je nastal tudi kratek film v katerem so povzeti dogodki v zadnjem vikendu v avgustu. Vabljeni k ogledu.

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information