Tekmovanja

Otvoritvena tekma državnega prvenstva Fire Combat

Žužemberk, 10.5.2014

Otvoritvena tekma sezone državnega prvenstva v tekmovanju Fire Combat je orginiziral PGD Žužemberk. Tekmovanje spada pod Zvezo organizatorjev tekmovanj gasilskih dvojic in letos prvič poteka s sodelovanjem krovne gasilske zveze (GZS). Tekma v Žumemberku bi sicer morala biti druga v sezoni, a je prva tekma v Tolminu pred kratkim zaradi slabega vremena odpadla. V letošnjem državnem prvenstvu je na sporedu še šest tekem. Sezona se zaključi konec septembra v Litiji. Na tekmovanju je v kategoriji A (moški do 30 let) nastopila tudi dvojica iz PGD Prevoje in PGD Moravče. Naslednja tekma bo konec meseca v organizaciji PGD Dolnji Logatec.

 

 

Gasilska disciplina ali Fire combat je tekmovanje gasilskih dvojic, ki na poligonu premagujejo različne ovire. Tekmovanja se lahko udeležijo vsi gasilci in gasilke, ki imajo opravljen nadaljevalni tečaj za gasilca ter imajo pozitivno zdravniško spričevalo za težja gasilska dela. Letos tako tečaj za nosica dihalnih aparatov (IDA) ni več potreben.

Tekmovanje vsebuje naslednje ovire:

  • polaganje cevovoda čez visoko oviro in tunel na stolp
  • vzpon po lestvi
  • spuščanje po vrvi iz stolpa
  • prenos ponesrečenca
  • vlečenje ''B'' cevovoda in zbijanje tarče

V kategoriji A (moški do 30 let) je nastopilo 24 gasilskih dvojic. Podivjana petelina  (PGD Prevoje in PGD Moravče) dosegla 15. mesto in tako osvojila 10. točk v skupnem točkovanju za državno prvenstvo.

Uradna stran ZGD

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information