Tekmovanja

Tekmovanje GZ Lukovica za člane, članice in veterane

Moravče, 18.5.2019

Letošnje tekmovanje Gasilske zveze Lukovica za člane, članice, starejše gasilke in gasilce je potekalo na športnem igrišču pri gasilskem domu v Moravčah. GZ Lukovica in GZ Moravče si vsako leto izmenjujeta organizacijo tekmovanja, čeprav vsaka zveza tekmovuje v svoji konkurenci. PGD Prevoje so letos zastopale tri članske ekipe. Člani A (do 30 let) so zasedli tretje mesto od 5 uvrščenih ekip, člani B (nad 30 let) so prav tako zasedli tretje mesto v konkurenci šestih ekip, starejši gasilci pa so zasedli drugo mesto za ekipo iz Blagovice.

Začetek sezone tekmovanja Fire Combat

Žužemberk, 14.5.2016

Začela se je nova sezona tekmovanja gasilskih dvojic oziroma Fire Combat. Na njem je tudi letos prisotno PGD Prevoje, tokrat z eno tekmovalko. Kaja letos nastopa z gasilko iz PGD Kamnik, kjer v kategoriji ženskih dvojic nastopata za pokalno tekmovanje, ki je tudi letos pod okriljem Gasilske zveze Slovenija. Letos je na sporedu pet tekem, z zaključkom 24.9.2016.Otvoritveno tekmovanje je tudi letos pripadalo PGD Žužemberk. Skupaj je za pokalno tekmovanje nastopilo 38 ekip. Ekipa iz Prevoj in Kamnika je svoj prvi skupni nastop uspešno pripeljala do cilja. Brez kazenskih točk sta dosegli končno šesto mesto v konkurenci šestih ekip. Naslednja tekma sledi 2. julija v organizaciji PGD Moravče.

Članice PGD Prevoje nastopile na regijskem tekmovanju

Šmartno pri Litiji, 11.10.2015

Letošnje regijsko tekmovanje za člane in članice je potekalo v Šmartnem pri Litiji. Tekmovalci in tekmovalke so se pomerile v vaji razvrščanja, štafeti z ovirami in vaji z motorno brizgalno. Na regijsko tekmovanje so se preko občinskega tekmovanja uvrstile tudi članice A PGD Prevoje. V tej kategoriji je nastopilo 13 ekip, članice iz Prevoj pa so dosegle deveto mesto. Iz drugih društev iz GZ Lukovice so nastopile še štiri ekipe.

Zadnja tekma sezone Fire Combat

Litija, 10.10.2015

V Litiji je potekala zadnja tekma letošnje sezone pokalnega tekmovanja Fire Combat. Na zadnji tekmi je nastopilo 39 ekip v štirih kategorijah. V mešani kategoriji sta nastopila tudi Kaja (PGD Prevoje) in Sebastjan (PGD Moravče). V konkurenci devetih ekip sta dosegla čas 2:14,01 in peto mesto. V letošnjem tekmovanju sta v kategoriji članic nastopala tudi dve gasilki iz PGD Prevoje. Nastopili sta na štirih od sedmih tekmah in skupaj dosegli 165 ter s tem končno četrto mesto v kategoriji.

 

Skupni rezultati za leto 2015

Fire combat Zreče

Zreče, 20.9.2015

V Zrečah je v organizaciji PGD Zreče prvič potekalo tekmovanje Fire Combat. Tekmovanje je imelo osnovi v pravilih kot ostala v okviru državnega prvenstva pod okriljem GZS. Vendar so bila ta nekoliko spremenjena, prav tako tekma ni štela za točkovanje državnega prvenstva. Na tekmovanju sta nastopila tudi operativca iz Prevoj in Moravč. Ekipa Moravčan in Prevoj'c sta dosegla čas 3:21,88 (+10 kaz. točk) in s tem 20. mesto med 29. uvrščenimi ekipami v absolutni konkurenci. Ekipe so sicer nastopile v štirih različnih kategorijah.

Uvrstitev sezone za Prevojski operativki

Žiri, 29.8.2015

V Žireh je potekala predzadnja tekma državnega prvenstva Fire combat 2015. Tudi na tej tekmi sta nastopili opertivni gasilki PGD Prevoje, ki sta z odličnim nastopom dosegli uvrstitev sezone. V kategoriji žensk so nastopile tri ekipe, Prevojski raketi sta zaostali le za dvojici iz PGD LJ-Trnovo. Na tekmovanju je sicer nastopilo 27 ekip v štirih kategorijah. Zadnja tekma sezone bo desetega oktobra v Litiji. Prevojski raketi v skupni razvrstitvi še vedno zasedata četrto mesto. Za bronasto medaljo zaostaja 30 točk. Pred zaključkom sezone 20. septembra sledi še tekma v organizaciji PGD Zreče, ki pa ne šteje v posebnem točkovanju za državno prvenstvo. Prav tako pa gasilska enota v sosednji Hrvaški prireja isto tekmovanje. Fire combat na Reki bo 26. septembra.

Prevojski raketi ponovno bronasti

Moravče, 22.8.2015

V sosednji občini Moravče je potekala peta tekma letošnjega državnega prvenstva gasilskih dvojic (Fire Combat). Na tekmovanju je do cilja uspešno prišlo 35 ekip v štirih kategorijah. V ženskih dvojicah sta nastopili tudi operativni gasilki PGD Prevoje. Prevojski raketi sta dosegli čas 4:25,98 (+10 kaz. točk) in dosegli tretje mesto od štirih uvrščenih ekip. Brez 10 kazenskih točk bi prišli do drugega mesta. Gasilki iz Prevoj po petih tekmah zasedata četrto mesto v skupni razvrstitvi z zaostankom 20 točk za tretjeuvrščeno ekipo. Predzadnje tekmovanje sezone sledi 29. avgusta v Žireh.

Bronasta medalja za Prevojski raketi na Fire Combatu

Kompolje, 20.6.2015

Tretja tekma sezone tekmovanja gasilskih dvojic je prvič potekala v Kompoljah, v organizaciji istoimenskega društva. Na tekmovanju je nastopilo 34 ekip v štirih kategorijah. Med članicami je nastopila tudi ekipa Prevojski raketi, ki jo sestavljata operativni gasilki iz PGD Prevoje. Progo sta uspeli premagati v skoraj šestih šestih minutah ter tako dosegli tretje mesto med uvrščenimi štirimi ekipami. Do konca sezone sledijo še štiri tekme, naslednja bo potekala 2. avgusta v Spodnji Polskavi.

Fotografije (facebook)

Osmi gasilski izziv Idrija

Idrija, 6.6.2015

V Idriji je potekalo tekmovanje Gasilski izziv, že osmi po vrsti. Tekmovanje je podobno tekmovanju gasilskih dvojic oziroma Fire combat, vendar se ne šteje v pokalno tekmovanje Gasilske zveze Slovenija. Proga ima nekatere svoje elemente, kot so premagovanje tunela z naklonom in prenos jeklenk za kuhinjski plin. Na tekmovanju je nastopilo 32. ekip, med njimi tudi pet gasilcev iz GZ Moravče in gasilec iz Prevoj. Dosegli so naslednje rezultate: PGD Moravče 5: 9. mesto (166,33 sek), PGD Moravče 1: 19. mesto (207,11 sek), PGD Moravče 2: 22. mesto (216,2 sek), PGD Moravče & PGD Prevoje: 24. mesto (222,98 sek) in PGD Moravče & PGD Velika Vas: 27. mesto (233,03 sek).

Druga tekma sezone Fire combat v Dolnjem Logatcu

Doljni Logatec, 31.5.2015

PGD Doljni Logatec je organiziral drugo tekmo sezone pokalnega tekmovanja gasilskih dvojic oziroma Fire Combat. Tokrat je bilo na startu 34 ekip v štirih kategorijah. Drugič skupaj sta nastopili članici PGD Prevoje. Ekipi Prevojski raketi se tokrat nastop ni posrečil, saj nista prišli do cilja. Sezona se bo nadaljevala 20. junija v Kompoljah, kjer bo tako tekmovanje potekalo prvič. Še pred tem pa bo potekal 8. gasilski izziv Idrija. Tekmovanje je podobno Fire combatu, vendar z nekaterimi svojimi elementi, prav tako se tekma ne šteje za točke državnega prvenstva.

Fotografije (Facebook)

Tekmovanje za članice, člane in starejše gasilce GZ Lukovica

Moravče, 30.5.2015

Po zaključenem tekmovanju za pionirje in mladince, je na nogometnem igrišču za gasilskim domom v Moravčah potekalo še tekmovanje za članice, člane in starejše gasilke gasilskih zvez Lukovica in Moravče. Tako kot pri tekmovanju otrok, je tudi tukaj vsaka zveza tekmovala v svoji konkurenci. Za gasilsko zvezo Lukovica je nastopilo 13 ekip, dve prijavljeni ekipi  nista nastopili. Za PGD Prevoje so nastopile štiri ekipe. Članice in člani so se pomerili v vaji z motorno brizgalno, štafeti na 400 metrov z ovirami ter vaji razvrščanja. V kategoriji člani A je ekipa iz Prevoj zasedla zadnje, tretje mesto. Članice A so zasedle drugo mesto, nastopile sta dve ekipi. V kategoriji člani B je nastopilo pet ekip. Prva ekipa iz Prevoj je zmagala, druga ekipa pa je zasedla peto mesto. Na obeh tekmovanjih je skupaj nastopilo 54 članov, članic ter mladine iz PGD Prevoje.

 

Fotografije

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information