Domov

Obisk prvošolčkov OŠ Brdo

Prevoje, 4.6.2018

V ponedeljek smo imeli v našem društvu prav poseben obisk. Obiskali so nas učenci 1A in 1B razreda Osnovne šole Janka Kersnika Brdo. Učenci so si s pridnim učenjem in z vzornim obnašanjem v celem šolskem letu zaslužili nočitev v šoli. Popoldne tega dne so imeli v šoli predstavitev za starše, nato je sledilo poslavljanje od staršev ter večerja. Učiteljice so pripravile presenečenje, saj so učence peljale na obisk k gasilcem PGD Prevoje.

 

Da se prvošolčki bližajo gasilskemu domu je bilo slišati že na daleč, saj so strumno in glasno prepevali Kekčevo pesem. Na začetku jih je pozdravil namestnik poveljnika Zoran ter na kratko predstavil potek predstavitve. Nato so se prvošolčki razdelili na dve skupini. Prva je odšla z glavnim strojnikom Gregorjem na ogled vozila, kjer mu je pomagala tudi Kristina, ki je ravno zaključila tečaj za operativno gasilko. Druga skupina pa se je pridružila Zoranu in Luki pri predstavitvi temeljnih postopkov oživljanja, kjer so lahko na lutki poskusili masažo srca ter uporabili testni AED (avtomatski eksterni defibrilator). Le tega nam je posodilo Prostovoljno gasilko društvo Radomlje.

Za zaključek pa smo gasilci presenetili prav vse s prikazom pravilnega gašenja gorečega olje. To je prikazal podpoveljnik Milan. Največ navdušenja in tudi malce strahu pa je pri prvošolčkih povzročila maščobna eksplozija. Tako se je obisk prvošolčkov zaključil. V zahvalo smo gasilci, poleg radovednih pogledov in zadovoljnih obrazov, dobili tudi pesem katero so nam zapeli.

Prihajajoči dogodki

Sob Mar 30 @08:30 -
Srečanje članic regije Ljubljana 3

Intervencije Občina Lukovica

Obiskovalci

7399141
Danes
Včeraj
Ta teden
Ta mesec
Skupaj
45
2609
31397
106985
7399141

Trenutne Intervencije

Požarna Ogroženost

Radarska slika padavin

Tako kot skoraj vse druge moderne spletne strani, tudi naša uporablja sistem piškotkov. Piškotke uporabljamo za izboljšanje kvalitete storitev na spletni strani in pod nobenim pogojem za zbiranje informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati! Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information